WHAT I'D LIKE TO WEAR

SUNDHEDSGUIDE #1


Billede fra Iform.dk

Nu er det det på ingen måde fordi, at jeg er en sundheds-, motionsfreak, men jeg har på det sidste tænkt meget over, hvad jeg spiser, og om min krop egentlig er sund? Jeg har de sidste to år været plaget af skader i mit knæ og i min fod, og især min fod har holdt mig fra at komme ordentligt i form igen. Da jeg endelig havde trænet min fod op efter min første skade, vrikkede jeg om og ødelagde alle ledbåndene i min venstre fod. Det er snart 5 måneder siden, og jeg er egentlig rimelig ovenpå igen. Men alligevel bruger jeg lidt min skade som undskyldning til at lade være med at løbe en tur eller lige træne lidt. Men nu skal det være slut! Jeg gider ikke længere være i dårlig form, og jeg vil have, at min krop er trænet og stærk – noget, som det virkelig ikke er lige nu, haha.

Hvis man vil have en sund livsstil, hjælper det ikke kun at træne sin krop. Du kan sagtens træne fem dage i ugen, men hvis du samtidig spiser fastfood tre dage i ugen, slik i weekenderne og holder dig fra frugten, hjælper al træningen jo ikke noget. Det er vigtigt, at man spiser sundt, men det er også vigtigt, at man spiser nok. Musklerne skal bruge al energien fra den mad du spiser, og hvis du nu tager nødder i stedet for slik, kan din krop køre længere tid, før du igen bliver sulten.

Billedet er fundet på www.dr.dk

Det er vigtigt, at du får en masse grøntsager, hvis du vil have en sund krop. Hvis man kan komme til det, skal man helst have salat mindst 1 gang om dagen. Noget af det gode ved salat er, at der findes utallige forskellige salater, og der er noget for hver en smag. Hvis man ikke er så vild med salatblade fx, kan man bare lave en salat med kylling, majs, agurk og tomat. Hvis man så ikke kan lide tomat, bytter man det jo bare ud med noget andet! It’s that simple!

Det er også vigtigt at få frugt. Sundhedsstyrelsen mener, at børn bør få mindst 6 stykker frugt om dagen, hvilket lyder som ret meget! Men det er det faktisk ikke. Hvis du nu tager et glas appelsinjuice og en banan til morgenmaden, har du allerede spist 2/6 stykker frugt. Og hvis man skærer frugten i stykker, er 6 stykker frugt altså heller ikke særlig meget! Det er virkelig nemt at skære en lækker frugtsalat, sætte den i køleskabet og snuppe den med i skole næste dag. Det er et virkelig godt mellemmåltid, som ikke helt mætter, men det tager alligevel lige den lille sult. Og hvis frugten ikke er nok, kan du jo drysse noget tørret frugt, nogle nødder eller noget 70% chokolade over.

Der er masser af muligheder, og nu er det, ihvertfald for mit vedkommende, slut med dårlige undskyldninger!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WHAT I'D LIKE TO WEAR